מתכננים טיול מרובה משתתפים? קחו כריכים!
כריך בריא הוא דבר בסיסי וחשוב כי תזונה נכונה במיוחד בימים ארוכים ועמוסים אם זה בעבודה או בלימודים. קוצר הזמו גורם לכך שאין זמן להכין להכין אוכל ולבשל. לכן דרישה לאוכל מהיר וזמין נהפכה להיות פופלארית במיוחד במהלך השנים האחרונות. הפתרון למאכל מהיר שיהיה בו את כל המצרכים עם המרכיבים החיונים של פחמימות וחלבונים,שיגרום לנו תחושה של שובע זה כריך בריא וטרי לשמירה על היערנות במהלך היום.
כמה טיפים נכונים לכריך בריא ומנצח, באדיבות כריך טרי.
1)המרכיב העיקרי של הכריך הוא הלחם ולכן חשוב שהוא יהיה טרי כמו כן רצוי לבחור בלחם מחיטה מלאה או שיפון בעל רכיבים תזונתיים טובים יותר לתחושת שובע טובה יותר. עדיף מאשר לחמים מקמח לבן כמו פיתות או גבטות שרק יש בהם יותר קלריות אך ונותן תחושת שובע קלה.
2) לפני שמניחים את הירקות כמו חסה או עגבניה עדיף לשים את הרטבים המיונז,רוטב אלך האיים כל אחד בצד אחר של הכריך דבר ששומר על המרקם של הכריך.
3) לבחור את הגבינה,נקניק,טונה או ביצה שהן בעלי המרכיב העקרי והחשוב בגלל שהן המרכיב עם הכי הרבה חלובונים..
4)במקרה שהלחם כבר לא טרי תמיד אפשר לשים בטוסטר ולשדרג את הטעם בכך שהוא יהפוך להיות טוסט.
אך יש שני סיבות למה יש להמנע מכריכים אלו במידה רבה. הסיבה הראושנה להמנע לאכול גבינות או נקנקים בעלי אחוזי שומן רב על בסיסי יומי כמעט דבר שיכול לגרום לבעיות רפואיות עקב כך. הסיבה השניה כריך מסוג זה יכול להתקלקל אם היה בסביבה שיכולה לגרום לו להתקלקל. לכן עדיך לאכול יותר כריכים בעל לחם שיפון או חיטה מלאה עם ירקות שיהיה לבריאות.